Πληροφορίες

Τελετή έναρξης - Μεγάλη Αίθουσα Τελετών Πανεπιστημίου Αθηνών

Σε ένα από τα αρχαιότερα νεοκλασσικά κτήρια της Αθήνας που μαζί με την Ακαδημία Αθηνών και την Εθνική Βιβλιοθήκη αποτελούν την περίφημη Νεοκλασσική Τριλογία, βρίσκεται επί της (οδού Πανεπιστημίου 30, Προπύλαια) η Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του πρώτου Πανεπιστημίου της Ελλάδος αλλά και των Βαλκανίων.

Το κτήριο κατασκευάστηκε πάνω σε σχέδια του Δανού Αρχιτέκτονα Κρίστιαν Χάνσεν και φιλοτεχνήθηκε από τον Αυστριακό ζωγράφο Karl Rahl με τη μεσολάβηση του αρχιτέκτονα Θεόφιλου Χάνσεν, αδελφού του Κρίστιαν, και του Βαρώνου Σίνα. To 1846 οι γενναίες εισφορές Ελλήνων του εξωτερικού και η κρατική επιχορήγηση επέτρεψαν την έναρξη κατασκευής της Μεγάλης Αίθουσας που περατώθηκε το 1851. Τις τοιχογραφίες της φιλοτέχνησαν μαθητές του ζωγράφου Rahl.

Στην Μεγάλη Αίθουσα πραγματοποιούνται οι ακαδημαϊκές και επιστημονικές εκδηλώσεις του Ιδρύματος. Επίσης, διατίθεται για την διοργάνωση διεθνών συνεδρίων και επιστημονικών συμποσίων.

Χώρος Διεξαγωγής - Αμφιθέατρο Φυσιολογίας "Γ. Κοτζιάς", Κτήριο 15

Το ιστορικό Αμφιθέατρο Φυσιολογίας είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Το Αμφιθέατρο πληρεί όλες τις σύγχρονες λειτουργικές αντιλήψεις και απαιτήσεις που χρειάζεται να διαθέτει ένας χώρος που προορίζεται για εκπαίδευση φοιτητών αλλά και για επιστημονικές συναντήσεις. Διαθέτει χωρητικότητα τριακοσίων θέσεων, με σύγχρονες ανέσεις και με εξαιρετικό οπτικοακουστικό υλικό.

Χάρτης

© 2022 3ο Διεθνές Συνέδριο Ψυχανάλυση και Ομάδα